Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині очікують перерозподілу зекономлених коштів ДФРР

На Харківщині очікують перерозподілу зекономлених коштів ДФРР

6 жовтня заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко взяв участь у селекторній нараді Мінрегіону.

Провів нараду заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. Під час селектору обговорили питання реалізації та погодження переліків проектів, які можуть реалізуватися коштом держбюджету, зокрема, субвенції на формування інфраструктури ОТГ та коштом ДФРР. Також розглянули стан реалізації в регіонах проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Крім того, в ході селектору акцентували увагу на важливості своєчасного формування переліку проектів, що фінансуватимуться коштом бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України».

Про роботу в зазначених напрямках, яка проводиться в Харківській області, проінформував заступник голови ХОДА. Він зазначив, що на даний момент усі ОТГ області взялися до реалізації визначених проектів, розподіл коштів проведено повністю. Також заступник керівника області повідомив, що цього року використання коштів ДФРР на Харківщині склало 60%, очікується перерозподіл економії. Він запевнив, що всі процедурні питання щодо підготовки та подання проектів на 2018 рік будуть завершені до 19 жовтня.

«Стосовно співпраці з Європейським інвестиційним банком – вчора у нас відбулося спільне засідання. Ми відпрацювали всі 18 об’єктів першого пулу. По другому пулу згідно з постановою у нас 37 об’єктів», - повідомив Євгеній Шахненко.

Що стосується програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України», за інформацією заступника голови ХОДА, в регіоні вже сформовано перелік з 20 об’єктів, підтверджено співфінансування.

«9 -10 жовтня документи надійдуть до Мінрегіону», - повідомив Євгеній Шахненко.