Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юна художниця з Чугуєва стала переможцем європейських виставок-конкурсів

Юна художниця з Чугуєва стала переможцем європейських виставок-конкурсів

Свої досягнення 14-річна учениця Чугуївської дитячої художньої школи ім.І.Ю.Репіна Ірина Шевченко присвятила своєму місту, батькам і вчителю.

Роботи Ірини брали участь у двох європейських конкурсах: міжнародному фестивалі мистецтв у Братиславі (Словаччина) та інтернаціональній виставці «Діти проти війни» в Парижі (Франція).

Як розповіла юна художниця, свої роботи вони з її вчителем - директором школи, членом Національної спілки художників України Володимиром Непомнящим - відправили ще влітку. Нагороди організатори конкурсів надіслали у Чугуїв наприкінці вересня. Так, на словацькому фестивалі Ірина здобула перемогу і стала лауреатом першої премії в номінації «образотворче мистецтво», а робота з французької виставки принесла другу премію і срібну медаль (навесні в цьому ж конкурсі малюнок художниці з Чугуєва отримав 1 місце і золоту медаль).

«Для виставки «Діти проти війни» я зобразила портрет ветеранів Другої світової війни - моїх родичів, у Братиславі переміг мій пейзаж - малюнок зі львівського пленеру», - розповіла Ірина Шевченко.

Як вона зізналася, в майбутньому планує стати професійним художником. «У цьому мене підтримує і мій учитель, і мої батьки. Після закінчення 9 класів мрію вступити до ліцею при академії дизайну», - поділилася Ірина Шевченко.

Володимир Непомнящий вважає свою ученицю талановитим митцем. Він зазначив, що Ірина є переможцем багатьох українських і міжнародних конкурсів-виставок, а також у цьому році отримала стипендію ХОДА «Надія Слобожанщини». До речі, за підготовку переможця, професійну викладацьку роботу її наставник отримав сертифікати визнання від президентів міжнародного журі конкурсів.