Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська школа вийшла на новий якісний рівень. Голова ХОДА

Харківська школа вийшла на новий якісний рівень. Голова ХОДА

26 вересня голова ХОДА взяла участь у Педагогічному вічі Харківщини та привітала працівників освіти з професійним святом.

У своїй вітальній промові керівник області відзначила суттєві позитивні зміни, що відбулися в освітній сфері регіону в останні роки.

«Харківська школа вийшла на новий якісний рівень, - підкреслила Юлія Світлична. - Ми з вами приділили особливу увагу підвищенню фаховості та якості надання освітніх послуг, підвищуємо кваліфікацію. І це надає нам можливість рухатися вперед. Зміцнюємо матеріально-технічну базу. І за останній рік ми зробили капітальний ремонт майже в 200 закладах освіти, за два останні роки забезпечили майже 50 новими шкільними автобусами райони Харківської області, закупили 150 нових сучасних кабінетів й укріпили сільські та районні школи».

Голова ХОДА відзначила, що та увага, яку в області приділяють питанням освіти, дає результати. Серед них – високі показники, які традиційно демонструють учні шкіл Харківщини на всеукраїнських предметних олімпіадах та конкурсах-захистах робіт Малої академії наук України.

«Майже 80 % учнів Харківщини, які беруть участь у національних олімпіадах, повертаються з перемогою», - навела дані Юлія Світлична.

Вона також підкреслила велике значення, яке має для подальшого розвитку сфери освіти нове законодавство.

«Я впевнена, що закон про вищу освіту та закон про освіту, який учора було підписано Президентом України, нададуть нам змогу рухатися вперед», - сказала голова ХОДА.

У рамках святкового Педагогічного віча Юлія Світлична вручила найкращим працівникам освіти Харківської області відзнаки Міністерства освіти і науки України та ХОДА.

Святковим подарунком для педагогів стала вистава-опера «Мазепа», яку для всіх учасників заходу виконали артисти ХНАТОБу.

Більше фото