Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посол Японії назвав напрямки співпраці з Харківщиною: важка промисловість, наука, ІТ

Посол Японії назвав напрямки співпраці з Харківщиною: важка промисловість, наука, ІТ

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі виступив у ході пленарного засідання IX Міжнародного інвестиційного форуму.

Пан посол відзначив активізацію стосунків між Японією та Україною.

«Вперше за багато років Президент України – Петро Порошенко - приїжджав до Японії, а також Прем’єр-міністр Японії був тут, в Україні, - нагадав Шігекі Сумі. - Японці вже вклали довгострокові інвестиції в тютюнову індустрію, у розвиток автомобільної галузі України».

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні підкреслив, що серед переваг нашої країни, які цікавлять японський бізнес, - висококваліфіковані кадри, можливість реалізації продукції не лише в Україні, але й у Європі, а також розвинений сільськогосподарський сектор.

Шігекі Сумі приділив окрему увагу й конкурентним перевагам Харківщини.

«Я хочу сказати, що можуть зробити японські компанії та Харків разом. Я хочу сказати, що Харків завжди був центром важкого машинобудування та наукових розробок. Також декілька експертів ІТ з Харкова вже відвідували Японію, вони мають дуже високу репутацію як експерти серед японських фахівців», - розповів пан посол.

Він підкреслив, що зараз необхідно налагодити більш тісний контакт між бізнесом Японії та Харківщини, якому сприятимуть, зокрема, візити японських бізнесменів у нашу область, а харків’ян – у Японію.

«У нас є така концепція, що на заході України безпечно, а на сході – ні. Але Харків не можна назвати небезпечним. Необхідно, щоб японські бізнесмени приїхали до Харкова й побачили, наскільки тут безпечно працювати, - наголосив Шігекі Сумі. - Ми можемо встановити добрі стосунки між ІТ-фахівцями. Не тільки великі компанії бажають встановлювати контакти з харківськими бізнесменами, але й маленькі та середні підприємства. Вони навіть виявляють свій інтерес більше, ніж великі компанії в Харкові». 

Більше фото