Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Восени до армії підуть близько 900 мешканців Харківщини

Восени до армії підуть близько 900 мешканців Харківщини

У Харківському обласному військовому комісаріаті обговорили проведення призовної кампанії «Осінь-2017».

На Харківщині провели одноденні інструкторсько-методичні збори щодо організації і проведення призову юнаків для проходження строкової військової служби в жовтні-листопаді 2017 року. У ході заходу члени обласної призовної комісії, посадовці районних державних адміністрацій, офіцери районних (міських) військкоматів, правоохоронці, лікарі проаналізували успіхи і недоліки попередньої призовної роботи, а також обговорили порядок своєї роботи восени.

Відкрив збори директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

«Фактично з проведенням цього заходу в регіоні завершується підготовчий етап і розпочинається практична діяльність з відбору наших земляків до лав захисників України, - зауважив Олексій Максимов. - Звертаю увагу усіх присутніх на суворе виконання усіх норм законності в ході призовної кампанії. Також закликаю організовувати у себе в районах чи містах урочисті проводи хлопців і, що головне, не втрачати із ними зв’язку, аби мешканці Харківщини далеко від рідного дому не відчували себе забутими».

Військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін провів короткий аналіз роботи районних (міських) призовних комісій у квітні-травні та серпні цього року та окреслив основні положення призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2017 року.

«Цієї осені планується спрямувати до українського війська близько 900 осіб. Вже зараз юнаки призовного віку отримають повістки, проходять медичні огляди за місцем проживання, збирають необхідні документи. Вірю, що цей захід, як і попередні, пройде на високому рівні, і молоді воїни з-поміж харків’ян добре проявлять себе в армії», - підсумував свій виступ офіцер.

На завершення інструкторсько-методичних зборів Олексій Максимов разом з полковником Юрієм Калгушкіним  вручили найактивнішим волонтерам та громадським діячам Харківщини відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Високу нагороду отримали Юлія Смагіна, Вікторія Мілютіна та Олександр Кварта, Артем Фісун.

«Від імені захисників України висловлюю найщиріші слова вдячності за вашу постійну моральну та матеріальну підтримку Збройних сил України. Така потужна турбота з боку громадськості надихає усіх людей ратної справи на службові успіхи, сприяє наближенню перемоги над ворогом», - подякував волонтерам Юрій Калгушкін.