Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили проблемні питання соціального захисту чорнобильців

У ХОДА обговорили проблемні питання соціального захисту чорнобильців

Засідання робочої групи з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, пройшло під головуванням заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Найбільшу увагу було акцентовано на медичному забезпеченні постраждалих громадян, у т. ч. у КЗОЗ «Харківський обласний клінічний диспансер радіаційного захисту населення», санаторно-курортному лікуванні, забезпеченні житлом, підготовці заходів до відзначення Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Питання санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, знаходиться на постійному контролі, - зауважив директор Департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага. - До кінця поточного року заплановано оздоровити всіх, хто цього потребує. На ці цілі з обласного бюджету додатково виділено 3 265,8 тис.грн».

Станом на 14 вересня коштом обласного бюджету укладено 148 тристоронніх договорів, пройшли санаторно-курортне лікування 25 постраждалих осіб, віднесених до 1 категорії, та складено 224 договори з постраждалими громадянами, віднесеними до 2 категорії, та потерпілими дітьми у супроводі одного з батьків або особи, яка їх замінює, пройшла санаторно-курортне лікування 131 постраждала особа (59 % від загальної кількості).

«З боку обласної адміністрації буде надано всебічну підтримку громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», - запевнив Михайло Черняк наприкінці зустрічі.