Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До складу делегації КНР, яка прибула до Харкова, увійшли представники 20 провідних підприємств Китаю

До складу делегації КНР, яка прибула до Харкова, увійшли представники 20 провідних підприємств Китаю

21 вересня голова ХОДА Юлія Світлична зустрілася з китайською делегацією, очолюваною Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Ду Веєм.

У ході зустрічі керівник області акцентувала увагу на науковому, промисловому і кадровому потенціалі Харківської області.

«Я рада, що ваша делегація бере участь у щорічному міжнародному економічному форумі, який проходить в нашому регіоні, - звернулася до Надзвичайного і Повноважного Посла Китайської Народної Республіки Юлія Світлична. - Ми зацікавлені в пошуку нових партнерів, розвитку бізнесу, відкритті в регіоні нових підприємств і створенні робочих місць. Вашим представникам, які зацікавлені в партнерських відносинах, ми надамо всю необхідну допомогу».

Посол КНР зазначив, що ця зустріч з керівництвом ХОДА для нього перша після призначення на посаду. Він також акцентував увагу на міцних зв'язках, які вже встановилися між Харківською областю і Китаєм.

«Саме в Харківській області працювали багато наших співвітчизників, студенти, підприємці, в місті є китайська діаспора. У 2015 році Харків встановив партнерські відносини з провінцією Хейлунцзян. Наша делегація складається з 20 представників кращих китайських підприємств, які охоплюють широку сферу, в тому числі енергетику, транспорт, сільське господарство, інформаційні технології і так далі. Сподіваюся, що вони зуміють налагодити більш інтенсивні контакти з українськими партнерами», - сказав пан посол.

Зокрема, в ході зустрічі готовність до співпраці і реалізації нових проектів висловили представники китайського бізнесу в сфері комунікацій.

Юлія Світлична нагадала, що в форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» візьмуть участь представники більш ніж 30 країн, 15 делегацій очолять посли.

«Участь у заході візьмуть понад 500 експертів в інвестиційній, фінансовій, економічній, промисловій, науковій сферах. Також будуть представники громадських організацій, інвестиційних фондів, представники бізнесу. Вони зацікавлені в тому, щоб встановити нові міжнародні зв'язки, а також поговорити про перспективні проекти», - сказала керівник області.

Вона також додала, що в регіоні реалізується низка міжнародних проектів, і область відкрита для нових перспективних ідей.

Пан посол, у свою чергу, запевнив, що докладе максимум зусиль для того, щоб китайські бізнесмени змогли налагодити контакти з харківськими підприємствами.

Більше фото