Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові може з'явитися Почесне консульство Грузії

У Харкові може з'явитися Почесне консульство Грузії

Це питання стало одним з предметів обговорення в ході зустрічі голови ХОДА Юлії Світличної та посла Грузії Гели Думбадзе.

Відкриваючи зустріч, Юлія Світлична поінформувала Надзвичайного та Повноважного Посла Грузії в Україні про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в Харківській області, а також окреслила можливі сфери для двостороннього співробітництва.

«Мені дуже приємно, що ви візьмете участь у міжнародному економічному форумі. Це добрий майданчик для діалогу бізнесу, влади, іноземних партнерів, інвесторів, для того, щоб збільшити свій економічний потенціал і розглянути перспективи», - сказала Юлія Світлична.

Вона також зазначила, що харків'яни активно використовують грузинський досвід під час впровадження реформ, ініційованих Президентом України Петром Порошенком та урядом. Зокрема, Юлія Світлична навела приклад відкриття в області Регіонального центру надання адміністративних та соціальних послуг.

Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні висловив зацікавленість в обміні досвідом і надалі. Зокрема, відзначив можливість консультацій щодо поліпшення роботи в банківській сфері та веденні бізнесу.

«У вас чудова область. Відчувається, що життя кипить. Ми завжди переживаємо та вболіваємо за Україну. У Грузії знають про ваш чудовий регіон. Я радий, що регіон розвивається. Ми завжди готові підтримати ваші інтереси», - сказав Гела Думбадзе.

Він також підкреслив, що розвитку співробітництва сприятиме відкриття в Харкові Почесного консульства Грузії.

«Я був у Міністерстві закордонних справ України. У нас були довгі переговори. Одне з питань, які ми обговорювали, - відкриття в Харкові почесного консульства. З грузинської сторони всі питання вирішено, ми сподіваємося, що українська сторона швидко вирішить усі формальності. З підтримкою нашого дуже досвідченого консула ми сподіваємося, що почесне консульство запрацює на новому рівні. І буде сприяти розвитку культурних, економічних зв'язків, буде маленьким грузинським майданчиком», - сказав Гела Думбадзе.

Більше фото