Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела зустріч із Послом Республіки Білорусь в Україні

Юлія Світлична провела зустріч із Послом Республіки Білорусь в Україні

Темою розмови стало розширення співпраці між Білоруссю й Харківською областю.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь Ігор Сокол вперше приїхав до Харківської області, щоб взяти участь в IX Міжнародному економічному форумі. У ході зустрічі з головою ХОДА Юлією Світличною він відзначив потенціал регіону, а також висловив зацікавленість в економічному співробітництві.

«Харківська область цікава тим, що тут дуже сильний інженерно-технічний склад і науковий потенціал, - сказав Ігор Сокол. - Також ми знаємо про ту увагу, яку Президент України Петро Порошенко приділяє регіонам, про ті фінансові ресурси, які залишаються в регіонах для розвитку інфраструктури. Думаю, в цьому плані Харківська область буде цікава Білорусі».

Пан посол також розповів про промислові підприємства Білорусі, продукція яких може зацікавити харків'ян.

Характеризуючи економічні відносини Харківської області з Білоруссю, Юлія Світлична зазначила, що зовнішньоторговельний оборот у першому півріччі 2017 року зріс на 15% і склав 54,5 млн доларів США.

«Але все одно нам є над чим працювати й куди рухатися, - сказала голова ХОДА. - Я вітаю те, що ви погодилися взяти участь у нашому щорічному міжнародному економічному форумі. Відмінність харківського форуму в тому, що він завжди закінчується підписанням реальних контрактів».

Керівник області також підкреслила, що з боку ХОДА буде надано повне сприяння налагодженню взаємодії з Білоруссю в різних сферах - від економічної до культурної.

Більше фото