Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині діє гаряча лінія щодо правопорушень в аграрному секторі

На Харківщині діє гаряча лінія щодо правопорушень в аграрному секторі

Під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна відбулося чергове засідання оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів.

Під час заходу представники головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації повідомили, що після першого засідання оперативного штабу, яке відбулося 17 серпня, здійснено двадцять виїздів мобільних груп в райони області. Проведена відповідна правова робота з місцевим населенням з питань роз’яснення вимог чинного законодавства щодо захисту прав землевласників та землекористувачів. Також  в рамках діяльності штабу відбулися зустрічі з головами районних державних адміністрацій, проконсультовано близько 200 осіб.

На гарячу лінію оперативного штабу надійшло 16 телефонних дзвінків, на які надано відповідні роз’яснення.

Телефони гарячої лінії оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів:(057) 705 01 59, (066) 339 10 58.

Нагадаємо, голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання запобігання рейдерському захопленню землі в регіоні та захисту малого і середнього бізнесу в цій сфері. Саме розпорядженням керівника області було створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників землі та врожаю.

Головною метою діяльності штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщує діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу увійшли представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області. Заступниками голови оперативного штабу стали заступник голови ХОДА Олександр Скакун та начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександр Чурсін.