Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області розпочне роботу один з найбільших в Україні центрів професійно-технічної освіти

В області розпочне роботу один з найбільших в Україні центрів професійно-технічної освіти

Заклад, що готуватиме спеціалістів для сфери АПК, планують створити вже цього року.

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев. Він відзначив, що в регіоні вже діють три регіональних професійно-технічних центри. Триває робота зі створення ще 6 таких регіональних центрів.

«Це великі центри, в яких контингент учнів вже не 100-200, як в училищах, а близько тисячі осіб. Там є можливість покращувати матеріально-технічну базу, і ми це робимо», - сказав Анатолій Бабічев.

Він повідомив, що минулого року коштом обласного бюджету для покращення бази регіональних центрів профтехосвіти було придбано два комп’ютерних цифрових тренажери для підготовки працівників сільськогосподарської техніки: водіїв і трактористів.  

«Цього року завдяки спільній роботі ХОДА та Міністерства освіти і науки України ми плануємо створити один з найбільших у країні сільськогосподарських центрів професійно-технічної освіти із застосуванням нової сучасної сільськогосподарської техніки, на якій наші діти зможуть навчатися. Це дуже важливо, адже відомо, що в системі ПТУ за всі роки незалежності України техніка і матеріальна база майже не оновлювалися», - відзначив заступник голови ХОДА.