Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У реконструйованому дитячому таборі «Лісова галявина» пройшло спортивне свято

У реконструйованому дитячому таборі «Лісова галявина» пройшло спортивне свято

16 серпня установа, де відпочивають 160 дітей з Харківської області, приєдналася до всеукраїнської акції «Олімпійське літо».

Організаторами свята стали Управління у справах молоді та спорту ХОДА та Харківський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко і глава Харківської РДА Юрій Раїна вручили всім юним учасникам свята спортивний інвентар: футбольні м'ячі та тенісні ракетки.

«Питання оздоровлення дітей знаходяться під особистим контролем керівника області Юлії Світличної. Ми робимо все для розвитку спорту і фізичної культури в області, - зазначив Віталій Кириленко. - Я хочу, щоб ви запам'ятали, що бути спортивним - це модно. Тренуйтеся, набирайтеся сил перед навчальним роком, а під час навчання продовжуйте займатися фізичною культурою і спортом».

Голова Харківської райдержадміністрації повідомив, що за два роки на відновлення і реконструкцію дитячого табору «Лісова галявина» спрямували близько 3 млн грн. Зараз він - один з кращих в області.

«Тут є великий плавальний басейн, понад 6 га площі, спортивні майданчики. За два роки ми відремонтували два поверхи спального корпусу, замінили всі вікна і двері в центральному корпусі, замінили обладнання та відремонтували залу в їдальні. Упорядкували територію», - розповів Юрій Раїна.

У наступному році, за його інформацією, відремонтують і утеплять 3-й поверх спального корпусу, в результаті чого табір зможе прийняти на оздоровлення додатково 150 дітей.

Віталій Кириленко нагадав, що в цьому році в області відкрилися й нові оздоровчі установи для дітей - наприклад, табір «Ялинка» у Валківському районі. Для дітей пільгового контингенту коштом обласного бюджету придбали путівки в оздоровчі заклади не тільки Харківської області, але також у табори на Азовському і Чорноморському узбережжі. У вересні 180 дітей поїдуть відпочивати в українські Карпати. Всього в цьому році з обласного бюджету на оздоровлення дітей було виділено понад 48 млн грн.