Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

72 тисячі мешканців області мають право отримати грошову компенсацію за зекономлену субсидію

72 тисячі мешканців області мають право отримати грошову компенсацію за зекономлену субсидію

Питання виплати невикористаних субсидій на газ та електроенергію, які використовувалися для опалення, обговорили під час всеукраїнської селекторної наради 20 липня.

Засідання пройшло під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Як повідомив під час наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев, всі газопостачальні та електропостачальні підприємства області передали до управлінь соцзахисту населення списки осіб, яким мають бути виплачені невикористані субсидії.

«До списків включено майже 72 тис. осіб, з яких 71,5 тис. зекономили субсидію на газопостачання для опалення, інші - не використали субсидію на електропостачання на опалення. Управління соцзахисту проінформували всіх громадян, які мають право на виплату невикористаної субсидії, про таку можливість та повідомили про необхідність подати відповідні заяви», - розповів Анатолій Бабічев.

За його інформацією, станом на 13 липня до місцевих управлінь соцзахисту області надійшло понад 24 тис. заяв на повернення на загальну суму близько 15 млн грн.

Нагадаємо, громадяни, які за результатом опалювального сезону зекономили житлову субсидію на газ та електроенергію, які використовувалися для опалення помешкання, отримають компенсацію залишків невикористаної субсидії.

Еквівалент компенсації не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу (орієнтовно 696 грн) або вартості 150 кВт·г електричної енергії (орієнтовно від 135 до 174 грн).

Для того, щоб отримати кошти, необхідно обов’язково написати заяву до органів соцзахисту та мати особовий рахунок у банку, на який будуть переведені кошти.

Виплачувати кошти почнуть з 1 вересня.