Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області пройде фестиваль «Гетьманська слава»

У Харківській області пройде фестиваль «Гетьманська слава»

Захід, присвячений 330-річчю з дня обрання гетьманом України Івана Мазепи, відбудеться 22 липня у смт Коломаку за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної.

Організаційні питання та питання безпеки під час проведення культурно-мистецького дійства обговорили у ході засідання оргкомітету фестивалю під керівництвом заступника голови – керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

Він зазначив, що програма фестивалю досить насичена. Планується, що почнеться свято о 9:00 молитвою за гетьманом Іваном Мазепою у Свято-Воскресінському храмі, а завершиться святковим фаєр-шоу та дискотекою.

«На головній сцені фестивалю відбудеться прем’єра «Мазепа» П.І. Чайковського у постановці Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М.В. Лисенка, - сказав Анатолій Бабічев. – Також відбудеться відкриття пересувної виставки Харківського історичного музею «Іван Мазепа. У вирі історії», виставка плакатів студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв, виставка книжкової продукції, урочисте відкриття і освячення пам’ятника гетьману Івану Мазепі. На головній сцені для гостей свята відбудеться вистава театру історичної реконструкції «Сталеве князівство», концертна програма за участю самодіяльних колективів Харківщини, виставка-ярмарок майстрів народних мистецтв».

Також у ході фестивалю пройде театралізована кінноспортивна вистава козацького театру «Хортиця» «Запорізькі козаки», показові виступи спортсменів-силачів збірної України.

Протягом всього фестивалю працюватимуть ігрові та розважальні майданчики для дітей, екопарк, заклади харчування.

Як зазначив радник голови ХОДА Сергій Стороженко, очікується, що свято відвідають майже 5 тисяч гостей.

«Питання безпеки надзвичайно актуальне під час такого масштабного заходу. Дуже важливо, щоб усі служби, яких залучено для забезпечення комфортного та безпечного перебування на святі людей, спрацювали злагоджено та ефективно», - зазначив Сергій Стороженко.

У ході засідання фахівці обговорили питання роботи під час та напередодні заходу патрульної поліції, ДСНС, Нацгвардії та інших структур та відомств.

Під час фестивалю на території будуть чергувати медики, ведеться робота щодо організації необхідної кількості місць для паркування.

Голова Коломацької РДА Сергій Яцюк повідомив, що під час фестивалю працюватимуть 50 волонтерів, буде забезпечено підвезення води.

Окрім того, у день свята Південна залізниця організувала додатковий потяг. Він буде відправлятися о 12:00 зі станції «Харків-Пасажирський» (Південний вокзал) (прибуття у Коломак - о 13:50). Відправлення з Коломаку - о 23:40 (прибуття у Харків - 23 липня о 1:30).

Також від Центрального ринку до Коломаку будуть відправлятися додаткові автобуси. Часи відправлення з Харкова: 9:58, 10:55, 12:35, 15:05, 17:00, 18:35. Часи відправлення з Коломаку: 20:00, 23:30, 24:00.