Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Райони області готуються до опалювального сезону з випередженням графіків

Райони області готуються до опалювального сезону з випередженням графіків

4 липня в Ізюмі відбулося засідання обласного штабу з підготовки об’єктів господарського комплексу Харківщини до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років.

Засідання пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Учасники штабу обговорили хід підготовки до опалювального сезону в місті Ізюм, а також в Ізюмському, Борівському та Барвінківському районах.

Особливу увагу приділили питанню впровадження енергоефективних заходів на об’єктах теплопостачання, заготівлі вугілля.

Як розповів міський голова Ізюма Валерій Марченко, у місті завершено будівництво твердопаливної котельні по вулиці Замостянська, що дозволить скоротити використання природного газу. Розроблено проекти технічного переоснащення котельних по вулицях Л.Чайкіної та Патріотів із заміною застарілих котлів НІІСТУ-5 на нові енергоефективні, що дозволить економити 20-25% енергоресурсів.

«З метою заміщення природного газу альтернативними видами палива заплановано проведення переоснащення системи теплопостачання з встановленням блочних котелень на альтернативному виді палива в ДНЗ №16, БК «Залізничник» та ФОК «Локомотив», а також у вузловій лікарні», - розповів міський голова.

В Ізюмському районі, за інформацією голови РДА Любові Шамрай, на реалізацію енергоощадних заходів спрямовано понад 4,5 млн грн. Зокрема, на впровадження вуличного світлодіодного освітлення – 1 млн 133 тис. грн.

Директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк зазначив, що у перевірених районах підготовка до нового опалювального сезону проводиться згідно з графіком, по деяких позиціях – навіть з випередженням.

«Так, при плановому показнику рівня підготовки на 1 липня - 40% у Барвінківському районі підготовка котелень складає 81%, відремонтовано або замінено 80 % від запланованого обсягу водопровідних мереж. В Ізюмському районі повністю завершено підготовку теплових мереж, каналізаційної насосної станції та трьох каналізаційних очисних споруд. В місті Ізюм завершено ремонт запланованих каналізаційних мереж, а готовність водопровідних насосних станцій становить 75%», - розповів Сергій Магдисюк.

У цілому по області станом на 1 липня рівень підготовки житлового фонду становить 41,5%,  теплового господарства – 40,6%, водопровідно-каналізаційного господарства – 47,9%, соціальної сфери – 43,0%.

«На сьогодні роботи з підготовки до опалювального періоду в районах області проходять відповідно до плану. Немає жодних сумнівів, що опалювальний сезон на Харківщині розпочнемо вчасно і пройдемо його в сталому режимі», - запевнив Євгеній Шахненко. 

Особливу увагу в ході засідання також приділили питанню ремонту доріг. Євгеній Шахненко дав доручення керівникам районів забезпечити співфінансування робіт з місцевих бюджетів.

З ремонтом ділянки траси Харків-Довжанський, яка проходить через Ізюм, та залізобетонного мосту через Сіверський Донець Євгеній Шахненко ознайомився особисто після завершення штабу.