Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На навчаннях з тероборони відпрацьовуються завдання з ліквідації диверсійних груп

На навчаннях з тероборони відпрацьовуються завдання з ліквідації диверсійних груп

Стартував другий етап командно-штабних навчань з територіальної оборони на Харківщині.

У ході першого етапу навчань було уточнено план територіальної оборони Харківської області, визначено навчально-бойові завдання начальникам районів територіальної оборони – головам районних державних адміністрацій  та терміни їх виконання.

У ході другого етапу заходу з особовим складом підрозділів територіальної оборони відпрацьовуються питання боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника.

Під час практичних занять на базі навчально-тренувального центру резервісти під керівництвом досвідчених інструкторів відпрацювали широке коло питань, серед яких тактика дій піхотних підрозділів щодо пошуку ДРГ, ведення спостереження, виявлення та подолання інженерних і мінно-вибухових загороджень, організація взаємодії з іншими силовими структурами, надання першої медичної допомоги та інші.

«В умовах, наближених до бойових, особовий склад загонів з територіальної оборони успішно виконав поставлені завдання, виявив та знешкодив диверсантів, метою яких, за легендою навчань, було виведення з ладу об’єктів промисловості оборонного комплексу та життєзабезпечуючих підприємств Харківщини», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.