Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновлювальні роботи в Балаклії вийшли на завершальну стадію

Відновлювальні роботи в Балаклії вийшли на завершальну стадію

Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він зазначив, що хід відновлювальних робіт особисто контролює керівник області Юлія Світлична.

«Штаб у Балаклії, міська рада, всі профільні структурні підрозділи ХОДА працюють у посиленому режимі. На сьогодні в 97% багатоквартирних будинків, що були пошкоджені в результаті вибухів на складах Міноборони, замінили покрівлі, в 98% - встановили вікна. На 80% зробили внутрішні укоси, майже на 70% виконані роботи з установки вхідних дверей», - сказав Євгеній Шахненко.

Заступник голови ХОДА нагадав, що зруйновану інфраструктуру в Балаклійському районі відновлює 21 будівельна компанія (працює близько 450 чоловік). Якість виконаних робіт контролюється фахівцями.

«Основні роботи ми закінчуємо. Зі 100 мільйонів, що були виділені державою, більше 50-ти вже заплатили підрядникам. За роботами в кожному будинку здійснюється технічний нагляд, за кожним будинком закріплені місцеві активісти, депутати, працівники райадміністрації, міської ради. Вони є сполучною ланкою між жителями, будівельниками та штабом. Зараз ми дуже активно перевіряємо якість виконаних робіт і правильність оформлення документації», - розповів Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що багато було зроблено за рахунок благодійної допомоги - кошти пішли на відновлення приватного сектора. Зокрема, ПАТ «Укргазвидобування» виділила 6 мільйонів гривень.

Євгеній Шахненко також розповів, що 27 сімей, чиї будинки були повністю зруйновані в результаті НП, забезпечать житлом.

«Проходить оформлення відповідних процедурних документів. Районні державні адміністрації, міськрада спрацювали дуже добре. Практично всі квартири підібрані, вже йдуть переговори з мешканцями. Я думаю, що до кінця серпня ми забезпечимо людей квартирами», - сказав заступник керівника області.

Він зазначив, що протягом 1,5 місяця ще будуть вестися відновлювальні роботи в 5 багатоквартирних будинках. Будинки потребують повної заміни зовнішніх стін, зміцнення, посилення фундаменту, встановлення нових каркасів тощо.