Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко перевірив стан підготовки до опалювального сезону Вовчанського та Великобурлуцького районів

Євгеній Шахненко перевірив стан підготовки до опалювального сезону Вовчанського та Великобурлуцького районів

15 червня відбулося чергове засідання обласного штабу з питань підготовки господарського комплексу та об’єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

У засіданні взяли участь керівники профільних підрозділів обласної адміністрації, представники управлінь освіти, охорони здоров'я, соцзахисту, а також керівництво районів.

Учасники заходу обговорили питання, що пов'язані з підготовкою господарського комплексу, житлового фонду, дорожнього господарства та об'єктів соціальної сфери районів до опалювального сезону.

Як доповів голова Вовчанської РДА Віталій Мірошник, роботи з підготовки житлово-комунального комплексу району проходять відповідно до плану.

«Технічне обслуговування газопроводів, газорозподільчих пунктів проводиться згідно з графіком, обслуговування розподільчих газопроводів високого та низького тиску виконано на 100%. На червень-вересень заплановано комплексне приладове обстеження газопроводів – понад 86 км, капітальний ремонт газопроводу високого тиску Юрченкове – Котівка, заміна регуляторів тиску та інше», - розповів Віталій Мірошник.

За його словами, станом на 12 червня до роботи в опалювальний період підготовлено три котельні, що складає 42% від запланованого, відремонтовано 4 км теплових мереж (33,8%). Проводиться ремонт повітряних ліній електропередачі.

«У 2017 році на заходи з підготовки водопровідно-каналізаційного господарства передбачається використати коштів у розмірі 650 тисяч грн. Станом на сьогодні проведено роботи із заміни водопровідних мереж протяжністю 760 метрів при плані 1,2 км, підготовлено дві водопровідні насосні станції з трьох, а також чотири з 14-ти каналізаційних насосних станцій. Готові до роботи дві з шести каналізаційних очисних споруд, 35 з 67 свердловин», - доповів голова Вовчанської РДА.

Що стосується житлового фонду, у Вовчанському районі передбачається комплексно підготувати до зими 123 житлових будинки: 52 - комунальної власності, 32 - ОСББ, 39 - колективної власності. Проводиться також робота з обладнання житлових будинків лічильниками.

«50 будинків, які мають централізоване теплопостачання, на сьогодні оснащено лічильниками, щодо 11-ти будинків розробляється документація, 14 - не можуть бути оснащені приладами обліку тепла за технічних причин», - уточнив Віталій Мірошник.

Євгеній Шахненко зауважив, що оснащення житлового фонду приладами обліку тепла є одним з першочергових завдань у сфері ЖКГ області.

«Загалом по області понад 80% житлових будинків вже оснащено лічильниками, і ми активно працюємо над тим, щоб досягти 100%-го показника. Якщо немає можливості встановити прилад на будинок, з’ясуйте - чи можливо обладнати лічильниками квартири. Облік спожитого тепла та раціональне використання ресурсів - питання енергетичної безпеки», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Доповідаючи про стан підготовки до осінньо-зимового періоду Великобурлуцького району, заступник голови РДА Тетяна Лісна розповіла, що послуги централізованого теплопостачання в районі надає ТОВ «Котельня лікарняного комплексу». На сьогодні підприємством проводиться робота з підготовки двох котелень. Водопровідно-каналізаційним підприємством підготовлено до сталої роботи одну водопровідну насосну станцію (33% до плану), одну каналізаційну насосну станцію (50% до плану) та 20 артезіанських свердловин (34%).

Заступник голови РДА акцентувала увагу на тому, що ситуація з водопостачанням Великого Бурлука кожного року погіршується.

«Вода до районного центру надходить зі свердловини в Катеринівці. Трубопровід, яким транспортується вода, майже повністю зношений. Власник перебуває за межами України, і питання передавання в комунальну власність не вирішується. Тому ми вирішили побудувати новий водогін з Катеринівки до Бурлука. У 2016 році коштом районного бюджету було виготовлено проект. А в цьому році за підтримки ХОДА було виділено фінанси на будівництво, - розповіла Тетяна Лісна. - Тендер триває. Найближчим часом буде визначено підрядника».

Підбиваючи підсумки засідання, Євгеній Шахненко зазначив, що роботи з підготовки до опалювального періоду в обох районах проходять згідно з графіками.

Він звернув увагу керівників районів на необхідність підготовки до зими електромереж.

«У минулому році через налипання снігу та обриви мереж постраждало багато мешканців області. У цьому році маємо зробити все, щоб не допустити таку ситуацію», - наголосив заступник голови ХОДА.