Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До опалювального сезону житлові будинки селищ Буди та Покотилівка переведуть на індивідуальне опалення

До опалювального сезону житлові будинки селищ Буди та Покотилівка переведуть на індивідуальне опалення

Підготовку Харківського району до осінньо-зимового періоду обговорили під час обласного штабу 13 червня.

Засідання пройшло під головуванням директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка.

Одним з пріоритетних питань, яке порушувалось під час засідання, було впровадження енергоефективних заходів, перехід низки об’єктів соціальної сфери на альтернативне паливо, а населення - на індивідуальне опалення.

Так, у цьому році планується виконання капітальної реконструкції та модернізації чотирьох котелень району із заміною застарілого обладнання на енергоефективне.

Крім того, до початку опалювального сезону 2017-2018 років у районі планується зупинити роботу чотирьох котелень у селищах Буди та Покотилівка і перевести мешканців на індивідуальне опалення. З мешканцями селищ проводиться роз’яснювальна робота. Для виготовлення відповідної проектної документації на роботи з будівництва підсилюючих газопроводів низького та середнього тиску та підсилюючого ШРП у цьому році з районного бюджету виділено кошти: Покотилівській селищній раді – 551 тис. грн, Будянській селищній раді - 1 млн 650 тис. грн.

Як зауважив за підсумками засідання Сергій Магдисюк, робота з підготовки до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років у Харківському районі проходить задовільно, відповідно до складених графіків.

Підсумки проведеної роботи з підготовки будуть підбиватись у вересні поточного року.