Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рух по мосту в Балаклії відновлять протягом двох тижнів

Рух по мосту в Балаклії відновлять протягом двох тижнів

За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної дорожники відзвітували про ремонтні роботи, проведені на автошляхах області 6-13 червня.

Однією з головних магістралей для Служби автомобільних доріг Харківської області, за інформацією керівника служби Євгена Зражевця, залишалася дорога Київ - Харків - Довжанський. На ділянці від Чугуєва до повороту на Куп’янськ виконано роботи з влаштування покриття протяжністю 8,2 км. Проводяться роботи з дорожньої розмітки.

«Ми активно розпочали роботи в Ізюмі. Вже влаштовано 1 км верхнього шару дорожнього покриття, використано 2,5 тис. тонн асфальтобетону. Робота триває, протягом найближчих 15 днів ми плануємо укласти верхній шар на ділянці дороги через все місто Ізюм», - розповів Євген Зражевець.

Також продовжувалися роботи на трасі Чугуїв - Мілове. Тут було влаштовано 300 м нового покриття на ділянці від повороту на Куп’янськ у бік села Малинівка. Укладено 12 км верхнього шару покриття з щебнево-мастичного асфальтобетону на ділянці від села Першотравневе в бік Куп’янська. Крім того, на трасі виконано роботи з розпушування 6 км існуючого покриття перед відновленням основи за технологією «холодного ресайклінгу».

Велася активна робота з відновлення мостів області.

«За підтримки Харківської обласної адміністрації ми розпочали відновлення проїзду по мосту в  Балаклії на дорозі Андріївка - Курган - Мілове. Шляхопровід довжиною 245 м почав руйнуватися через постійний рух великовантажного транспорту. Наразі ми провели обстеження мосту, підрядник з Дніпра вже взявся до ремонту. За два тижні ми плануємо забезпечити тимчасовий рух пішоходів та реверсний проїзд легкового транспорту, - розповів керівник Служби автодоріг. - У той же час ми будемо наполягати на необхідності виділення з державного бюджету коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту мосту».

Протягом тижня проводилися роботи з капітального ремонту шляхопроводу поблизу села Губарівка Богодухівського району. Закінчено облаштування будівельного майданчика, перенесення комунікацій, розбирання конусів. Наразі там проводиться розбирання берегових опор та демонтаж конструкцій старого шляхопроводу, влаштування котлованів під опори. Завезено матеріали для влаштування нових опор. Виконання робіт на даний момент становить 20%.

Також протягом тижня велися роботи на мості в Ізюмі. Виконано демонтаж конструкцій проїзної частини, влаштування нових деформаційних швів, влаштування накладної плити на одній прогоновій будові з боку Довжанського.

Крім того, розроблено проект з поточного ремонту шляхопроводу поблизу Пісочина. Проект відправлено на експертизу.

Що стосується ямкового ремонту, то, за інформацією директора Харківського облавтодору Ігоря Турченка, протягом тижня роботи велися на дорогах Київ - Харків - Довжанський (Полтавський та Донецький напрямки), Харків - Вовчанськ - КПП Чугунівка. Харків - Золочів, Харків - Охтирка, Чугуїв - Мілове, Мерефа - Лозова - Павлоград, Андріївка - Курган - Мілове та на шляхах до місць масового відпочинку біля водоймищ.

Всього за цей час ліквідовано 12250 кв.м ямковості, використано 1480 тонн асфальтобетону.