Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перший заступник голови ХОДА провів зустріч з послом Болгарії в Україні

Перший заступник голови ХОДА провів зустріч з послом Болгарії в Україні

Марк Беккер та Красімір Мінчев обговорили перспективні напрямки подальшого співробітництва.

Починаючи зустріч, Марк Беккер привітав представників іноземної делегації від імені керівника області Юлії Світличної. Він окреслив суспільно-політичну ситуацію в регіоні, зазначивши, що Харківщина займає лідируючі позиції в Україні за соціально-економічним розвитком.

Марк Беккер також звернув увагу на міцні зв’язки між харківськими та болгарськими вищими навчальними закладами та науково-дослідними інститутами, зокрема, тими, які займаються розвитком сільського господарства.

«Багато наших промислових підприємств, які мають активну позицію на міжнародному ринку (такі, як «Турбоатом» та «Електроважмаш»), представлені своєю продукцією в Болгарії. Це говорить про те, що ви залишаєтеся надійним партнером у цьому відношенні», - зазначив Марк Беккер. 

Він також подякував Надзвичайному та Повноважному Послу Болгарії в Україні за те, що його країна активно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України та курс євроінтеграційних реформ.

«Ми активно реалізуємо реформи, які ініціює Президент України Петро Порошенко. У першу чергу це стосується створення об’єднаних територіальних громад. Можу підкреслити, що бюджети громад за останній рік збільшилися в декілька разів», - сказав Марк Беккер.

Красімір Мінчев відзначив, що останні роки відносини між Україною та Болгарією значно покращилися.

«Ми намагаємося підтримати Україну як морально, так і матеріально. За останні два роки було проведено декілька акцій допомоги в Донецькій області. Окрім того, на реабілітацію після лікування до Болгарії було спрямовано декілька груп військових, також відпочили в Болгарії понад 300 дітей загиблих бійців», - сказав пан посол. 

За його інформацією, наразі посольство розвиває регіональне співробітництво, зокрема - активізацію відносин між Харківщиною та Варною.

Окрім того, Болгарія реалізує декілька проектів у сфері освіти. У тому числі йдеться про створення інтерактивних мовних кабінетів, що дає змогу вивчати будь-яку мову. Один з таких кабінетів знаходиться саме в Харкові.

«Я сподіваюсь, що наше співробітництво не завершиться лише цим освітнім проектом. Я сподіваюсь, що й в інших сферах: і стосовно інвестицій, і стосовно торгівлі, культурних зв’язків, туризму, - з боку посольства буде надано всю необхідну допомогу для того, щоб створити дружні відносини Харківщини та будь-якого куточку Болгарії, який буде вам інвестиційно цікавий», - зазначив Красімір Мінчев.