Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк у День захисту дітей відвідав юних пацієнтів ОДКЛ №1

Михайло Черняк у День захисту дітей відвідав юних пацієнтів ОДКЛ №1

Він привітав дітлахів і оглянув результати ремонтних робіт, які проведено у головній дитячій лікарні області.

«За дорученням очільника області Юлії Світличної передаю найкращі побажання колективу медзакладу, батькам і, звичайно ж, дітям, - звернувся Михайло Черняк до учасників свята, організованого в обласній дитячій клінічній лікарні № 1. - Хочу також подякувати співробітникам лікарні, адже вони як ніхто знають, що таке рятувати дітей, що таке бути відданими своїй справі 365 днів на рік. Зі свого боку обласна державна адміністрація буде підтримувати цю унікальну установу. Спільними зусиллями ми повинні створювати всі умови для одужання маленьких пацієнтів. Бажаю всім нам міцного здоров'я і мирного неба над головою».

Головний лікар Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1 Оксана Піонтковська розповіла про ремонтні роботи, які провели в закладі в минулому і цьому році.

«Сьогодні до Дня захисту дітей був закінчений фасад будівлі, - сказала Оксана Піонтковська. - Наразі наш заклад можна назвати центром найбільшого асортименту послуг для лікування дітей. У нас працюють понад 800 співробітників, які піклуються про здоров'я дитини з першої хвилини життя і до повноліття».

Михайло Черняк ознайомився з умовами, в яких перебувають маленькі пацієнти різних відділень лікарні. Зокрема, за останній час ремонт провели в інфекційному боксованому відділенні, онкологічному, пульмонологічному відділеннях, обласному центрі дитячої хірургічної стоматології.

Керівник медзакладу зазначила, що онкологічне відділення дитячої клінічної обласної лікарні є одним з кращих в Україні. Тут пацієнтам надається комплексна допомога, вони забезпечені необхідними препаратами. На даний момент у відділенні лікування проходять 14 дітей, серед яких 6 - з Донецької та Луганської областей.

За даними Управління охорони здоров'я ХОДА, в минулому році на ремонтні роботи в ОДКЛ №1 з обласного бюджету було виділено понад 5,5 млн грн, у тому числі на придбання медобладнання та ремонт комп'ютерного томографа - 3,3 млн грн. У цьому році на ремонт виділено понад 2 млн грн бюджетних коштів. 1,3 млн вже використали на ремонт фасаду будівлі.

«У цьому році з обласного бюджету для обласної дитячої лікарні буде виділено більше коштів, прийнято відповідну програму. Це ключова лікарня, і ми повинні відповідати високому технічному рівню обслуговування пацієнтів і медичного забезпечення», - зазначив Михайло Черняк.

Більше фото