Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові 140 майбутніх військових медиків склали Військову присягу

У Харкові 140 майбутніх військових медиків склали Військову присягу

Випускники кафедри медицини катастроф та військової медицини Харківського національного медичного університету успішно завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу.

При цьому досвід участі Збройних сил України в проведенні антитерористичної операції ними переймався безпосередньо від військових лікарів, які не один рік провели в районі бойових дій. 

На ритуалі посвячення у захисники України були присутні керівники трьох харківських вишів, представники ветеранських організацій, офіцери-викладачі та рідні випускників військової кафедри.

«Дуже пишаюся фаховими досягненнями майбутніх військових медиків, - зауважив ректор ХНМУ Володимир Лісовий. – Навчання курсантів цього набору збіглося з проведенням АТО, а це означає, що випускники усвідомили усю важливість роботи армійського ескулапа. Бажаю хлопцям та дівчатам професійного зростання і тільки перемоги в усіх починаннях».

За словами начальника кафедри медицини катастроф та військової медицини ХНМУ полковника медичної служби Сергія Демяника, незабаром усім цьогорічним випускникам буде присвоєно військове звання «молодший лейтенант медичної служби запасу» і вони зможуть проходити службу в Збройних силах України чи інших військових формуваннях.

«На даний час у Харківському національному медичному університеті проводиться робота щодо відбору студентів трьох вишів для навчання на першому курсі кафедри медицини катастроф та військової медицини за програмою підготовки офіцерів запасу з 1 вересня 2017 року. Планується, що близько 150 хлопців та дівчат стануть на шлях здобуття почесної професії медика у погонах», - пояснив Сергій Демяник.