Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНУ ім.Каразіна пройде міжнародна конференція молодих вчених

У ХНУ ім.Каразіна пройде міжнародна конференція молодих вчених

Відкриття «Каразінських читань» відбудеться 28 квітня о 12:00 на історичному факультеті університету (м. Свободи 4, Головний корпус, Велика хімічна аудиторія, 10 поверх).

З 13:30 до 17:00 планується робота 20 секцій.

У роботі ювілейної 70-ї Міжнародної конференції молодих вчених «Каразінські читання» (історичні науки) поряд з представниками навчальних закладів та установ м. Харкова братимуть участь гості з інших міст України, Росії, Польщі та Угорщини. Загалом – понад 190 учасників.

Робота конференції відбуватиметься за наступними напрямами: археологія, історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни, історія стародавньої Греції, історія Стародавнього Риму та ранньовізантійського періоду, історія середніх віків, нова та новітня історія країн Азії та Африки, нова та новітня історія країн Європи та Америки, історія міжнародних відносин, історія України (з давніх часів до початку ХХ ст.), новітня історія України, історія Харкова: формування міського простору, історія Харківщини, історія культури, історія релігії та церкви, історія науки та освіти, гендерна історія, воєнна історія.

Також заплановано проведення наукового семінару з актуальних проблем українознавства (у якому візьмуть участь переможці XVIІ Конкурсу студентських наукових робіт на здобуття премій імені Ковальських у галузі українознавства).

За результатами роботи конференції видається збірник тез, автори найкращих доповідей отримають право публікації у фаховому виданні історичного факультету Каразінського університету «Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії».