Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителів області попереджають про дотримання правил ПБ у лісових масивах і місцях масового відпочинку

Жителів області попереджають про дотримання правил ПБ у лісових масивах і місцях масового відпочинку

14 квітня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер взяв участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Захід проходив у режимі відеоконференції під головуванням Віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. 

Під час засідання було розглянуто питання стосовно стану забезпечення населення якісною питною водою. Також значна увага була приділена обговоренню теми запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільськогосподарських угіддях у літній період 2017 року.

Зокрема, цього місяця планується провести засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, де буде розглянуто питання «Підготовка органів виконавчої влади, лісових господарств та лісокористувачів до пожежонебезпечного періоду 2017 року».

Окрім того, підготовлено розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження Плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання виникнення лісових пожеж у пожежонебезпечний період 2017 року» та «Про заборону відвідування населенням хвойних лісів і в’їзду до лісів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки протягом 2017 року».

У ДСНС попереджають про дотримання правил пожежної безпеки у лісових масивах і місцях масового відпочинку громадян.

Довідка. Площа лісів області становить 419,391 тис. га. У користуванні 11 лісогосподарських підприємств структури Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства перебуває 301,7 тис. га лісових насаджень (71,9% від загальної площі по області), 30 тис.га знаходяться у користуванні інших лісокористувачів та 70 тис.га – це ліси, що перебували у сільгосппідприємствах та на даний час не надані в користування.

На сьогодні для гасіння лісових пожеж можуть бути задіяні 972 співробітники ДСНС та 178 одиниць пожежної техніки.