Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА підтримає ініціативу громадськості щодо створення музею козацтва в Мерефі

ХОДА підтримає ініціативу громадськості щодо створення музею козацтва в Мерефі

Це під час особистого прийому громадян 21 березня заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

До заступника керівника області звернулися представники громадськості, серед яких і заслужений художник України Михайло Попов. Вони розповіли про підготовчу роботу зі створення в Мерефі музею «Світ українського козацтва». За інформацією ініціативної групи, з будівлею, у якій може розташуватися музей, вже визначилися, на даний момент тривають переговори щодо фінансування проекту іноземними донорами.

«Для виховання молодого покоління сьогодні, як ніколи, актуальним є приклад боротьби славних українських козаків. Потрібно показати, чому вони були такими сміливими і сильними захисниками рідної землі. Чому ж на батьківщині нашого полковника Івана Сірка не створити такий музей?», - звернулися до Анатолія Бабічева представники громадськості.

Також ініціатори створення музею запропонували встановити в Мерефі кінний пам'ятник Івану Сірку.

«Ми готові підтримати вашу ініціативу щодо створення музею. Я найближчим часом відвідаю Мерефу і ознайомлюсь з цим питанням, а поки вважаю, що керівництво району, Департамент культури і туризму, керівники громади повинні зустрітися і обговорити всі питання, пов'язані з реалізацією цієї ініціативи», - сказав Анатолій Бабічев.

Також у ході прийому до заступника керівника області звернулися колишні державні службовці - з питанням про видачу довідок про заробітну плату для проведення перерахунку пенсій.

Анатолій Бабічев доручив фахівцям профільних департаментів ХОДА вивчити порушені в ході прийому питання і взяв їх на контроль. Відповіді будуть спрямовані громадянам у терміни, визначені чинним законодавством.