Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові презентують книгу про пам’ятники Тарасові Шевченку

У Харкові презентують книгу про пам’ятники Тарасові Шевченку

До дня народження Кобзаря в «Книгарні «Є» представлять видання «Монументальна шевченкіана Харківщини».

Видання містить фотографії та історію всіх пам’ятників Тарасові Шевченку, які встановлені в Харківській області. Збірка складається зі статей, які витримані в структурі й стилістиці енциклопедичних.

«Книга є результатом науково-дослідної роботи співробітників Обласного комунального закладу «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини», науковців та краєзнавців, - розповіли в Управлінні культури і туризму ХОДА. - Видання є оригінальним дослідженням, у якому тема увічнення пам’яті Тараса Шевченка на Харківщині розкривається засобами монументального мистецтва в контексті сучасних, найактуальніших питань пам’яткознавства й охорони культурної спадщини, практичних аспектів підготовки багатотомного енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України».

Презентація видання розпочнеться 9 березня о 18:00 у приміщенні «Книгарні «Є» (вул. Сумська, 3). Організаторами заходу є Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини та ГО «Культурні ініціативи» за підтримки Управління культури і туризму ХОДА.