Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ОСББ Куп'янського району можуть отримати 70-відсоткове відшкодування «теплих» кредитів

ОСББ Куп'янського району можуть отримати 70-відсоткове відшкодування «теплих» кредитів

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час зборів активу району.

7 березня заступник керівника області з робочою поїздкою відвідав Куп'янський район. У ході поїздки Євгеній Шахненко проінспектував роботи на низці об'єктів сфер будівництва та житлово-комунального господарства, а також провів нараду з керівництвом РДА та міської ради Куп'янська. Під час наради фахівці підбили попередні підсумки проходження опалювального сезону, обговорили питання енергозбереження та позначили найбільш проблемні точки у сфері ЖКГ району.

Євгеній Шахненко також акцентував увагу активу Куп'янщини на необхідності активізувати процес створення ОСББ та нагадав про переваги, які є в об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

«Держава дає житловим багатоквартирним будинкам гроші через «Ощадбанк» і «Укргазбанк» на реалізацію енергоефективних заходів. Можна йти та купувати в кредит матеріали для утеплення й енергозбереження. Держава відшкодовує 40% вартості цих матеріалів. Депутати обласної ради затвердили програму, що передбачає 20-відсоткове відшкодування з обласного бюджету, в Куп'янському районі та місті Куп'янськ також прийнято 10-відсоткове відшкодування. Разом - 70 відсотків відшкодовується», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що в країні та області прийняті й діють програми відшкодування за «теплими» кредитами для населення.

«Кожен громадянин має право купити матеріали й утеплити будинок, поставити вікна-двері, лічильники. Держава сплатить 35% вартості матеріалів, за обласною програмою відшкодовується 15% річної ставки», - нагадав заступник голови ХОДА.

За інформацією Євгенія Шахненка, найбільш активно в Харківській області «теплі» кредити беруть жителі Балаклійського, Близнюківського та Вовчанського районів. У окремих районах і містах обласного підпорядкування прийняті місцеві програми, які збільшують розмір бюджетної компенсації «теплих» кредитів.