Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів зустріч з делегацією Міжнародного трейд-клубу в Україні

Марк Беккер провів зустріч з делегацією Міжнародного трейд-клубу в Україні

Учасники зустрічі, що пройшла 2 березня, обговорили перспективи виходу підприємств Харківської області на європейські ринки.

Представляючи економічний потенціал регіону, перший заступник голови ХОДА зазначив, що в минулому році зростання промислового виробництва склало близько 6%, що вище середнього показника по Україні. Він також зупинився на роботі, яку проводить обласна адміністрація для створення умов для малого і середнього бізнесу в регіоні, зазначивши, що в цій сфері зайнято понад 300 тисяч жителів області.

Говорячи про досягнення в соціально-економічному розвитку Харківщини, Марк Беккер підкреслив, що успіхів вдалося досягти, в тому числі, і завдяки активній співпраці з іноземними партнерами.

«Тільки за останній рік у нас було відкрито кілька іноземних представництв, у тому числі Представництво Консультативної місії ЄС, регіональне Представництво ЄБРР. У минулому році відкрили три почесних консульства: Австрії, Бразилії і Франції», - зазначив Марк Беккер.

Перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко додав, що робота з іноземними партнерами - один з головних пріоритетів для обласної влади.

«Голова ХОДА Юлія Світлична провела зустрічі практично з усіма керівниками великих іноземних компаній, які працюють в області. Жоден іноземний інвестор не покинув Харківщину», - підкреслив Віктор Коваленко.

Президент Міжнародного трейд-клубу в Україні, радник із зовнішньоекономічних питань посольства Угорщини Андраш Кадар також наголосив на значенні нашого регіону для європейських бізнесменів.

«Ми вже провели зустрічі з місцевими бізнесменами і збираємося відвідати низку великих підприємств. Для нас важливо налагодити торгово-економічні відносини з вашим регіоном. Упевнений, що спільними зусиллями ми можемо ще більше поліпшити економічні показники Харківщини і допомогти в адаптації підприємств до ринку ЄС, - підкреслив Андраш Кадар. - Бізнес хоче працювати і розвиватися в стабільних умовах. І такі можливості Харківська область готова надати».