Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Куп’янські школярі, яких госпіталізували з ознаками кишкової інфекції, перебувають у задовільному стані

Куп’янські школярі, яких госпіталізували з ознаками кишкової інфекції, перебувають у задовільному стані

Як повідомила в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан, 10 з 13 госпіталізованих дітей вже виписали з лікарні, інші будуть вдома вже завтра.

За інформацією Галини Сіроштан, 14 лютого о 23:40 до Служби екстреної медичної допомоги в Куп’янському районі надійшов виклик до дитини зі скаргами на біль у животі. Медпрацівники, які виїхали за викликом, діагностували у дитини кишкову інфекцію та госпіталізували її в інфекційне відділення Куп’янської міської лікарні. Протягом наступного дня до відділення продовжили поступати діти з ознаками кишкової інфекції. Загалом було госпіталізовано 13 дітей.

«У зв’язку з цим до Куп’янська терміново виїхала бригада спеціалістів обласної інфекційної лікарні, які оглянули всіх дітей. Хворі були у стані середньої тяжкості. Всі вони отримали відповідне лікування та на даний момент перебувають у задовільному стані. Більшість з них вже вдома. Сьогодні в інфекційному відділенні міської лікарні залишаються троє школярів, вони у задовільному стані та будуть виписані в суботу, коли будуть готові результати аналізів», - розповіла Галина Сіроштан.

Збудник та джерело інфекції виявлять обстеження, зроблені санепідслужбою в школі та на КП «Комбінат харчування», яке забезпечує харчування у закладі. Результати аналізів будуть готові в суботу. Наразі відомо, що всі захворілі діти їли в шкільній їдальні сосиски та капусту.

За словами Галини Сіроштан, представники медичної служби району та райдержадміністрації зробили подвірний обхід школярів, які були відсутні на заняттях 15 лютого. Ніхто, окрім госпіталізованих дітей, не мав симптомів кишкової інфекції.