Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти НУЦЗУ здали кров для бійців АТО

Курсанти НУЦЗУ здали кров для бійців АТО

Майбутні рятувальники вирішили підтримати благодійну акцію «Тиждень донорства» від Молодіжної ради Харкова. Більшість юнаків та дівчат навчального закладу стали донорами уперше.

9-10 лютого майже 100 курсантів і студентів факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил, соціально-психологічного, пожежної безпеки і техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України здавали кров для бійців АТО, які лікуються у Харківському військовому шпиталі.

«Специфіка нашої майбутньої професії - допомагати людям щодня і щомиті, - говорить курсант 4-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки та голова студентської ради університету Арсеній  Дядченко. - Ми не могли залишитись осторонь такої благодійної акції, не могли не поділитись своєю кров'ю з тими, хто мужньо боронить нашу державу».

Як розповідають у прес-службі НУЦЗУ, курсанти спочатку заповнили анкету в реєстратурі Центру переливання крові, потім пройшли експрес-аналіз у спеціальній лабораторії, а далі - безпосередню підготовку до здачі крові.

«Беззаперечно, здана кров стане у нагоді, рятуючи життя тим, хто її потребує», - впевнені майбутні рятувальники.

Теги