Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Директор дитячої худшколи з Чугуєва отримав золоту медаль міжнародної виставки, що проходила в Нью-Йорку

Директор дитячої худшколи з Чугуєва отримав золоту медаль міжнародної виставки, що проходила в Нью-Йорку

Журі міжнародної виставки-конкурсу «Соlor in motion», до складу якого входять 7 академіків Нью-Йоркської академії мистецтв, визнало Володимира Непомнящего переможцем у категорії «Реалізм».

Хоча підсумки конкурсу в США підбили ще в жовтні 2016 року, нагороду директор Чугуївської дитячої художньої школи ім. І.Ю. Рєпіна зміг отримати тільки зараз.

«Дуже складно самому поїхати до Америки. Це просто нереально. Тому, коли мені повідомили про те, що мої роботи відзначені золотою медаллю, довелося шукати шляхи, як отримати цю нагороду», - пояснює Володимир Непомнящий.

Художник звертався до різних інстанцій, але безрезультатно. У підсумку допомогти йому змогли в Офісі Харківської області у Вашингтоні.

«Я звернувся до Юлії Олександрівні Світличної й вона підказала такий варіант, - розповідає директор художньої школи. - А далі – ось цей великий красивий сюрприз. Я дуже вдячний всім, хто брав участь у процесі».

Пакет з нагородами із США чугуївському художнику передав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

«Як бачите, Офіс Харківської області у Вашингтоні реалізує не тільки економічні проекти, а й просто допомагає нашим землякам», - сказав заступник керівника області та привітав художника із заслуженою нагородою.

Як розповів Володимир Непомнящий, подібні виставки-конкурси від Асоціації художників Нью-Йорка проходять раз на декілька років. У 2016-му у виставці взяли участь художники з 11 країн світу.

Чугуївською дитячою художньою школою ім. І.Ю. Рєпіна Непомнящий керує вже 13-й рік, в установі займаються 170 дітей - не тільки з міста Чугуїв, а й з усього району.

«Наша школа - одна з кращих в Україні, - гордо каже директор. - Головне, що діти прагнуть, хочуть вчитися, приїжджають з найвіддаленіших районів до нас».

Більше фото