Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – серед лідерів в країні за кількістю контрактників у 2016 році

Харківщина – серед лідерів в країні за кількістю контрактників у 2016 році

Торік регіональними військкоматами для проходження військової служби за контрактом у ЗСУ було успішно відібрано близько 3300 осіб.

Таким чином, область за кількістю відібраних призовників-контрактників у 2016 році посіла друге місце серед регіонів країни, поступившись лише Дніпропетровщині.

«За рік, що минув, до війська ми направили рекордну за всю історію незалежної України кількість воїнів-контрактників або приблизно стільки, скільки протягом останніх 8-10 років. При цьому кожен четвертий має досвід участі у бойових діях. Тобто лави нашого війська поповнилися підготовленими воїнами. Зауважу, що зі зміцненням соціальних гарантій, передбачених для професійних військових, харків’яни стали більше цікавитися військовим життям», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Інший рекорд в роботі харківських військкоматів протягом 2016-го полягає у великій активності жінок під час вибору військової професії.

«Раніше на Харківщині щороку вирішували стати воїнами-контрактниками 35-40 дівчат. У 2015-му ж до армії їх пішло вже 116, а торік у числі команд новобранців було 224 жінки», - пояснив Юрій Калгушкін.

За словами офіцерів Харківського обласного військового комісаріату, віднедавна свій потенціал вони зосереджують на масових інформаційних кампаніях та пошуках креативних методів доведення усіх переваг армійського життя над цивільними професіями. Як зауважив начальник РМЦ МО України (м. Харків) Дмитро Горбунов, агітатори військкоматів за головну мету ставлять не тільки роз’яснення порядку проходження служби за контрактом, а підняття рівня престижу військової служби в цілому.