Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році громадські організації Харківщини отримають фінансування з обласного бюджету

У 2017 році громадські організації Харківщини отримають фінансування з обласного бюджету

Питання розвитку громадянського суспільства розглянули 28 грудня під час засідання координаційної ради під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Зокрема, було затверджено план заходів з реалізації в Харківській області у 2017 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.   

Михайло Черняк відзначив, що питання розвитку громадянського суспільства є пріоритетним напрямком для держави. Він також нагадав, що Обласна цільова програма сприяння розвитку громадянського суспільства, розроблена в Управлінні масових комунікацій ХОДА, була визнана однією з найкращих в країні. 

«У 2017 році громадські організації зможуть подавати проекти для фінансування в рамках цієї програми, - зазначив Михайло Черняк. - Думаю, що депутатський корпус нас підтримає, і ми зможемо повноцінно співпрацювати. Ми очікуємо цікавих проектів та ініціативи громадських інституцій. Зі свого боку ми гарантуємо відкритість, діалог, прозорість - на цьому наполягає керівник ХОДА Юлія Світлична». 

В свою чергу, заступник начальника Управління масових комунікацій ХОДА – начальник відділу внутрішньої політики Ігор Ісаєнко зазначив, що в Обласній цільовій програмі сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки враховано інтереси громадських організацій різної спрямованості.

«У роботі над програмою взяли участь громадські організації різного спрямування, серед них – дві організації ветеранів АТО та інші організації соціального напряму, зокрема – осіб з інвалідністю і чорнобильців, - уточнив Ігор Ісаєнко. - Виконання програми передбачає проведення впродовж 2016 - 2020 років заходів, спрямованих на залучення інститутів громадянського суспільства та громадськості до процесів формування та реалізації державної і регіональної політики».