Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області видано майже 1,4 млн грн «теплих» кредитів

В Харківській області видано майже 1,4 млн грн «теплих» кредитів

Про це повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Так, за даними начальника управління реформування інфраструктури та економічного аналізу департаменту Наталі Горбаненко, в рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності у поточному році банками – учасниками програми було видано 15 «теплих» кредитів ОСББ та ЖБК області на загальну суму 1 млн 348 тис. грн.

«За рахунок кредитів в багатоквартирних будинках встановлені будинкові лічильники теплової енергії, облаштовані індивідуальні теплові пункти, замінені двері та вікна на енергоефективні в місцях загального користування, проведено модернізацію систем освітлення місць загального користування», - розповіла Наталя Горбаненко.

Урядом виплачено 754,8 тис. грн компенсації кредитів, взятих ОСББ та ЖБК на енергоефективні заходи. Середній розмір компенсації за одним «теплим» кредитом склав 56 %.

«Крім цього, в рамках обласної та місцевих програм стимулювання ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів з обласного бюджету додатково було компенсовано 195,8 тис. грн за 11 кредитами, з бюджету Харкова - 141,2 тис. грн за 8 кредитами та з бюджету Чугуєва - 35,4 тис. грн за одним кредитом», - зауважила Наталя Горбаненко.

В департаменті повідомили, що дія державної, обласної та місцевих програм продовжиться і в наступному році.