Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Жителі області, які прийшли на прийом 28 грудня, зверталися до заступника голови ХОДА за допомогою у вирішенні різних питань соціального характеру.

Так, житель селища Буди Харківського району просив сприяння у виділенні путівки для проходження санаторно-курортного оздоровлення.

«Я інвалід другої групи військової категорії, потребую лікування. В цьому році проходив оздоровлення в Одесі в санаторії неврологічного профілю «Салют». Але я не пройшов весь курс, призначений лікарями, і хотів би в наступному році також лікуватися в цій установі», - розповів пенсіонер.

Михайло Черняк пообіцяв допомогти у вирішенні питання.

«Кілька років тому в області дійсно були певні проблеми з оздоровленням громадян, адже «міністерських» путівок приходило тільки 20% від потреб. Зараз ми закуповуємо путівки в місцеві санаторії за кошти обласного бюджету. Це дозволило оздоровитися багатьом жителям регіону. Нехай лікарі вкажуть, якого лікування ви потребуєте, і запропонують санаторій за профілем», - пояснив Михайло Черняк.

Також на прийом прийшов житель Немишлянського району міста Харків. Чоловік розповів, що сам виховує дворічного сина і порушив питання про позбавлення матері дитини батьківських прав. За його словами, зараз він не отримує соціальних виплат по догляду за дитиною і не має необхідних документів, щоб дитина могла відвідувати дитячий садок.

«Ми підключимо всі необхідні соціальні служби, щоб визначити статус дитини, провести медичне обстеження і оформити вашого сина в дитячий сад», - пообіцяв заступник керівника Харківської області.

Крім того, громадяни зверталися до Михайла Черняка з питаннями пенсійного забезпечення та присвоєння почесного звання.

Заступник голови обладміністрації доручив фахівцям профільних департаментів ХОДА вивчити порушені питання та взяв їх на контроль. Відповіді будуть спрямовані громадянам у терміни, визначені чинним законодавством.