Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Росія повинна відчути високу ціну за вчинені злочини на українській території. Президент

Росія повинна відчути високу ціну за вчинені злочини на українській території. Президент

Петро Порошенко вітає ухвалення на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН Резолюції «Ситуація з правами людини в АР Крим та місті Севастополь (Україна)».

«Щиро вдячний всім партнерам за голос на підтримку та участь у підготовці цього важливого документа. Відтепер на найвищому міжнародному рівні ця Резолюція закріплює за Росією статус окупаційної влади та покладає на неї всю відповідальність за брутальне порушення прав людини на тимчасово окупованій території України – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь», - наголосив Петро Порошенко. 

Глава держави підкреслив, що це рішення Генасамблеї ООН «надважливий знак міжнародної єдності та солідарності у той час, коли в Криму застосовуються гірші практики Радянського Союзу, включаючи методи «каральної психіатрії», показові судилища, викрадення, тортури і навіть навмисні вбивства людей, які відкрито виступають проти російської окупації української території».  

«Сьогоднішнє рішення – демонстрація широкого фронту підтримки міжнародного права та засадничих цінностей післявоєнного світоустрою. Агресор повинен відчути високу ціну за вчинені злочини на українській території», - підкреслив Президент.

Петро Порошенко наголосив: «Найефективніший та безальтернативний шлях відновити справедливість – це повна деокупація та відновлення суверенітету України над Кримським півостровом. Крим – це Україна. Ми продовжуємо боротьбу».