Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХНУ ім. Каразіна пройде міжнародна краєзнавча конференція молодих учених

В ХНУ ім. Каразіна пройде міжнародна краєзнавча конференція молодих учених

Захід відбудеться 9 грудня о 12:00 в аудиторії V-58 імені М. І. Костомарова (м. Свободи, 4, 5 поверх).

Учасниками XXXIV Міжнародної краєзнавчої конференції молодих учених «Краєзнавство та пам’яткознавство: до 50-річчя Українського товариства охорони пам’яток історії і культури», яка стала вже традиційною, є студенти, аспіранти, викладачі, співробітники закладів науки, освіти та культури з різних міст України.

«Серед надісланих заявок є також ті, що надійшли з-за кордону (Польща). Цього року буде також працювати окрема шкільна секція», - розповідають організатори.

На конференції розглянуть питання збереження та популяризації пам’яток, викладання краєзнавства, джерелознавства і пам’яткознавства, правові аспекти збереження й охорони пам’яток історії та культури тощо. Під час заходу  заплановано проведення круглих столів за темами «Джерела з історії Харківщини другої половини XIX- першої половини ХХ ст.: специфіка і проблеми інтерпретації», «Міський простір другої половини XVIII- ХХ ст.: будівлі, знаки, ідеї». Також відбудеться презентація нових видань в галузі краєзнавства і пам’яткознавства.