Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Німецьку мову студентам ХПІ викладатиме лектор з Австрії

Німецьку мову студентам ХПІ викладатиме лектор з Австрії

Про це домовилися ректор університету Євген Сокіл і аташе посольства Австрії з питань освіти і науки Андреас Веннігер.

Можливості співробітництва НТУ «ХПІ» з Австрійською службою академічних обмінів (OeAD) Євген Сокіл і Андреас Веннігер обговорили на зустрічі 2 грудня.

«Наш університет вже більше 20 років розвиває разом з вищими навчальними закладами Австрії спільні програми у сфері науки і освіти. Нещодавно був пролонгований договір з Клагенфуртським університетом, який відкриває наступну сторінку в багаторічній плідній співпраці, - підкреслив ректор НТУ «ХНІ». - Ми зацікавлені в розширенні міжнародних програм, щоб наші студенти могли отримувати знання та досвід, які так необхідні в сучасному світі».

Результатом переговорів стала попередня домовленість про запрошення до ХПІ лектора з Австрії, який буде викладати німецьку мову студентам. У цьому випадку Харків стане четвертим містом в Україні, де використовується такий формат вивчення мови. Як зазначив Андреас Веннігер, на даний момент австрійські лектори вже працюють у Києві, Львові та Чернівцях.

Довідка. Австрійська служба обмінів — найбільша організація Австрії у сфері міжнародного співробітництва. Вона вносить значний внесок у розвиток освітнього і наукового потенціалу країни і представляє її освітню систему на міжнародному рівні. У число основних задач організації входить сприяння міжнародному науковому і культурному обміну, інтеграційним процесам в галузі освіти, академічної мобільності.