Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Середньомісячна зарплата штатних працівників в області за рік зросла на 23,2%

Середньомісячна зарплата штатних працівників в області за рік зросла на 23,2%

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

На засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка, розглянули й питання щодо рівня оплати праці в області.

«Завдяки вжитим заходам середньомісячна заробітна плата штатних працівників області за січень-вересень 2016 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросла на 23,2 % та становить 4340 грн», - навів дані Юрій Шпарага.

Він відзначив, що в серпні поточного року підписано Генеральну угоду на 2016-2017 роки, до якої включено низку положень, направлених на зростання рівня заробітної плати. Зараз ведеться робота щодо внесення відповідних змін і до Територіальної угоди.

Також під час засідання про причини існування боргів із заробітної плати та перспективи їх погашення комісію інформували керівники структурного підрозділу ХНУРЕ «Санаторій-профілакторій «Імпульс» та ДП Міністерства оборони України «Харківський завод залізобетонних виробів». Було розглянуто й питання співпраці Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області з Державною фіскальною службою в Харківській області та Головним управлінням Державної служби з питань праці в Харківській області в напрямку скорочення обсягів використання праці неоформлених працівників та застрахованих осіб, яким нараховують заробітну плату в розмірі, меншому за мінімальну заробітну плату, при повній зайнятості. За результатами комісії прийняті відповідні рішення.