Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Музей Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» відремонтують

Музей Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» відремонтують

Про це повідомив в ході особистого прийому громадян 18 листопада заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Жителі області зверталися до Євгенія Шахненка за допомогою у вирішенні житлово-комунальних та соціально-побутових проблем. Так, на прийом прийшов професор Української інженерно-педагогічної академії, колишній в'язень фашистських концтаборів, Ігор Малицький. Він звернувся з проханням відремонтувати будівлю музею Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва».

«Це, мабуть, єдиний з музеїв, де розміщена експозиція, присвячена в'язням фашистських концтаборів смерті Маутхаузена, Бухенвальда, Дахау, Терезина. Там знаходяться унікальні речі та документи. Мені було прикро і боляче бачити, що на мої речі, які тепер стали експонатами, як і раніше в Освенцімі, тече вода з даху», - сказав Ігор Малицький.

Євгеній Шахненко відповів, що вже отримав відповідні вказівки від керівника області і доручив Департаменту капітального будівництва ХОДА вивчити ситуацію в музеї.

«У понеділок ми проведемо технічну нараду за участю наших фахівців, а також керівництва Дергачівського району та музею. Це важливий для всіх нас об'єкт і після того, як буде знайдено технічне рішення проблеми, ми звернемося до депутатів про виділення необхідних на ремонт коштів. Будівлю музею будемо рятувати всіма силами», - пообіцяв заступник керівника області.

Також на прийом до Євгенія Шахненка звернулися жителі села Подвірки Дергачівського району. Заявниці пояснили, що не згодні з проведеними перерахунками за послуги централізованого опалення.

«Я користуюся пільгою, і, тим не менш, сума непідйомна. До того ж, мені не зрозуміло, що таке «коригування в зв'язку з температурним режимом», - звернулася за роз'ясненнями відвідувачка.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк розповів, за якою методикою проводиться розрахунки по нарахуванню за опалення. Зокрема, з'ясувалося, що будинок на 50 квартир, де проживають заявниці, не має приладу обліку. Євгеній Шахненко пообіцяв розібратися в ситуації і вирішити питання з установкою лічильників в багатоквартирних будинках села.

Також в ході прийому жителька села Руські Тишки Харківського району просила допомоги в проведенні розводки системи газопостачання в будинку, а пенсіонер з Мерефи - про підключення газопостачання.

Громадяни, які прийшли на прийом до заступника голови ХОДА, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів облдержадміністрації. Питання, які потребують детального вивчення, Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.