Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили сприяти у наданні матеріальної допомоги

Михайла Черняка просили сприяти у наданні матеріальної допомоги

9 листопада заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі Харківської області, які прийшли прийом, зверталися до Михайла Черняка за допомогою з різних питань соціального характеру. Так, просили сприяти у наданні матеріальної допомоги на лікування жителі Харкова, Зміївського, Харківського, Лозівського та Дергачівського районів. Мати учасника АТО також звернулася за матдопомогою. Вона розповіла, що її 24-річний син влітку цього року отримав важке поранення.

«Зараз син знаходиться на лікуванні в Інституті протезування (Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності). Кошти необхідні на проходження реабілітації», - розповіла про ситуацію жінка.

Михайло Черняк запевнив, що звернення громадян, які потребують матеріальної допомоги, будуть розглянуті профільною комісією. Всім, хто потребує лікування або обстеження, нададуть відповідну допомогу в обласних закладах охорони здоров'я.

Також в ході прийому до Михайла Черняка звернулася мати дитини з інвалідністю з селища Бабаї Харківського району. Вона розповіла, що хлопчик з раннього віку проходив реабілітацію в будинку дитини №1, потім в обласному спеціалізованому будинку дитини «Зелений гай», а зараз займається в інклюзивній школі в Харкові. Зі слів заявниці, лікарі рекомендують її 7-річному Антону і далі проходити курс реабілітації, зокрема, дельфінотерапії.

«У Харківському дельфінарії проходять лікування діти з діагнозом ДЦП з міста Харків. Діти з області з аналогічними діагнозами не мають можливості безкоштовно проходити тут реабілітацію. Зазначу, що сам курс реабілітації дорогий, і багатьом не по кишені. Проте, лікування в такому віці, як у нас, дає хороші результати, і ми хочемо не втратити цю можливість», - звернулася з проханням заявниця.

Заступник керівника області зазначив, що така проблема дійсно існує.

«Рекомендую вам зараз написати заяву на матеріальну допомогу. Подібні звернення вже були, тому вважаю, що нам слід детально опрацювати це питання і на наступний рік створити спільно з містом відповідну програму. Прошу зайнятися цим питанням Управління охорони здоров'я ХОДА», - відреагував Михайло Черняк.

Громадяни, які прийшли на особистий прийом заступника голови ХОДА, в разі потреби, могли отримати консультації керівників профільних підрозділів обласної адміністрації.