Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові проходить ІІ Українсько-німецький форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес»

У Харкові проходить ІІ Українсько-німецький форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес»

У заході беруть участь представники бізнесу, органів влади та потенційні інвестори, зацікавлені в реалізації проектів в сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії.

Відкриваючи форум, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко привітав учасників заходу від імені керівника області Юлії Світличної та побажав їм ефективної роботи.

«У Харківській області системно і серйозно ставляться до проблем енергоефективності. У нас три пріоритети: газозаміщення, створення міні-ТЕЦ і розвиток енергомашинобудування, - зазначив Євгеній Шахненко. - Наше завдання - переконати населення йти шляхом енергозаміщення. У нас є діючі регіональні програми, зокрема, по «теплих» кредитах. І депутатський корпус нас завжди підтримує в їх розвитку. Хочу підкреслити, що сьогоднішній форум, як і IV Угорсько-український бізнес- і інвестиційний форум, а також 75 млн гривень, що виділяються Канадою на закупівлю автомобілів швидкої допомоги, є результатом проведеного у вересні VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який викликав великий інтерес з боку іноземних офіційних осіб і представників ділових кіл».

Заступник голови ХОДА також нагадав, що в 2015 - 2016 роках на території області було реалізовано 140 проектів по газозаміщенню в бюджетній сфері - школах, дитячих садах, лікарнях. Це дозволило скоротити споживання природного газу в цілому на 18%. Крім того, за його словами, зараз в регіоні вийшли на проектування міні-ТЕЦ в Куп'янську і Вовчанську.

В ході форуму українські та німецькі експерти поділяться з учасниками заходу інформацією про новітні технології в сільському господарстві та енергетиці, а також можливості залучення іноземних інвестицій. Організатори зазначають: в центрі уваги заходу - тема енергоефективності, як одного з ключових напрямків економічного співробітництва між Україною і Німеччиною.

Зокрема, в рамках заходу заплановано проведення кількох панельних дискусій: «Яку підтримку ЄС і Німеччина можуть надати Україні для підвищення і розробки потенціалу енергоефективності», «Моделі підвищення енергоефективності в агропромисловості», «Енергоефективність в ЖКГ: нові можливості завдяки децентралізації», «Інновації в агросекторі: альтернативні джерела енергії», «Енергоефективність, як тренд сучасного будівництва», «Вища освіта і бізнес: європейський досвід підготовки кадрів для сфери енергоефективності».