Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для депутатів місцевих рад Харківщини провели семінар з питань децентралізації

Для депутатів місцевих рад Харківщини провели семінар з питань децентралізації

Тематичний учбовий захід «Децентралізація: повноваження – ресурси - відповідальність» відбувся 31 жовтня в ХарРІ НАДУ при Президентові України.

Семінаром, який був присвячений питанням реформи місцевого самоврядування та процесу об’єднання громад у Харківській області, завершився курс електронного дистанційного навчання «Депутат місцевої ради: потреби громади – пріоритети – реалізація».

«Електронний курс навчання було розроблено та організовано у рамках швейцарсько-українського проекта «Підтримка децентралізації в Україні» «DESPRO» спільно з Дніпропетровським та Харківським регіональними інститутами державного управління Національної академії державного управління при Президентові України», - повідомила координатор Харківського регіонального центру розвитку місцевого самоврядування (Офісу реформ) Діана Баринова.

Проект отримав підтримку ХОДА та Харківської облради.

«Протягом вересня-жовтня у дистанційному навчанні взяли участь депутати рад різних рівнів з Харківської, Дніпропетровської, Волинської, Запорізької, Полтавської, Рівненської областей, - відзначила Діана Баринова. – Вони мали змогу в зручний для себе час отримати нові знання та практики, що необхідні для здійснення депутатської діяльності та покращення життя на територіях своїх громад».

Роботу на електронному курсі супроводжували не тільки фахові тьютори, а й координатори регіональних Центрів розвитку місцевого самоврядування (офісів реформ), що працюють в рамках проекту U-LEAD. Саме координатори регіональних центрів забезпечували організаційні питання та комунікували з представниками своїх областей.

Підсумки навчального курсу підбиватимуть у три етапи. На першому керівництво академії вже вручило сертифікати відмінникам навчання, серед яких - депутати Богодухівської міської та Крисинської сільської рад Богодухівського району, Чугуївської міської  ради, Нововодолазької селищної та Знам’янської сільської рад Нововодолазького району, Золочівської селищної та Феськівської сільської рад Золочівського району, Покотилівської селищної ради Харківського району, Гонтів’ярської сільської ради Валківського району, депутат Харківської обласної ради.