Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень захворюваності на ГРВІ не перевищив пороговий в жодному районі області

Рівень захворюваності на ГРВІ не перевищив пороговий в жодному районі області

Про виконання заходів з профілактики захворюваності на грип і гострі респіраторні інфекції йшлося під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбулось 25 жовтня.

Як повідомила в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан, з початку епідсезону (3 жовтня) в регіоні на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 20 тис. 772 особи, з них майже 15 тисяч дітей до 17 років.

«Рівень захворюваності не перевищив пороговий в жодному районі та місті області, - зазначила Галина Сіроштан. – Летальні випадки з початку епідсезону-2016/17 не зареєстровані».

Також було зауважено, що на даний час в Харківській області, як і в цілому по Україні, віруси грипу виявлені не були. Пороте, за даними Міністерства охорони здоров’я, очікується вірус грипу А(Н1N1), гонконгський грип і два нових віруси, які в 2015 році почали реєструватися на території Європи.

За інформацією головних лікарів, у закладах охорони здоров’я області створений незнижувальний запас противірусних препаратів, лікарських засобів для надання невідкладної допомоги хворим на грип, дезінфекційних засобів та засобів індивідуального захисту медперсоналу.

Як відзначила директор ДУ «Харківський обласний лабораторний центр» МОЗ України Любов Махота, вакцинація є єдиним ефективним заходом проти грипу.

«У першу чергу щеплення повинні зробити працівники медичної сфери, вчителі, військові, вагітні, особи віком понад 50 років, а також пацієнти з хронічними захворюваннями. У поточному сезоні планується прищепити більше 58 тис. осіб», - сказала Любов Махота.