Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлію Світличну обрано віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Юлію Світличну обрано віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Таке рішення прийняли депутати Палати шляхом таємного голосування.

Голова ХОДА також увійшла до складу Бюро Конгресу, в якому представлені члени Палати місцевих влад і Палати регіонів. Бюро відповідає за організацію пленарних сесій та координацію роботи палат і комітетів Конгресу, а також - за організацію моніторингових місій зі спостереження за виборами, бюджетом та іншими питаннями, які виникають в проміжках між пленарними засіданнями.

Виступаючи на сесії Конгресу, Юлія Світлична подякувала колегам за надану довіру.

«Робота в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи для мене - велика відповідальність і важлива місія. Я переконана, що розвиток міжрегіонального співробітництва з європейськими країнами - це обов'язковий крок на шляху європейської інтеграції України. Докладу всіх зусиль для того, щоб реалізувати покладені на мене завдання», - зазначила керівник Харківської області.

Нагадаємо, Юлія Світлична увійшла до складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи. Новий склад делегації на 2016-2020 роки затвердив Указом №358/2016 Президент України Петро Порошенко. У даний момент керівник ХОДА бере участь у 31-й сесії Конгресу в Страсбурзі, що присвячена питанням етики та прозорості роботи влади на місцевому та регіональному рівнях, проблемам децентралізації, дотримання прав людини та гендерної рівності.