Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще в 20 населених пунктах області розпочато запровадження системи роздільного збирання компонентів ТПВ

Ще в 20 населених пунктах області розпочато запровадження системи роздільного збирання компонентів ТПВ

Про це повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук.

За словами головного еколога області, одним із варіантів ефективного вирішення проблем у сфері поводження з відходами є запровадження роздільного збирання їх компонентів.

«Районними державними адміністраціями та міськими радами міст обласного значення проводиться відповідна робота. За результатами вжитих заходів, у поточному році кількість населених пунктів, на території яких розпочалося запровадження роздільного збирання корисних компонентів твердих побутових відходів, збільшилася на 20 одиниць», - сказав Андрій Тимчук.

Зокрема, до програми роздільного збирання відходів долучилися місто Балаклія, смт Близнюки, Великий Бурлук, Краснокутськ, Дворічна, Краснопавлівка та Орілька.

«У Красноградському районі стартував пілотний проект із роздільного збирання твердих побутових відходів, відповідні контейнери встановлено в селах Наталине, Піщанка та місті Красноград. У Куп’янському районі комунальним підприємством «Військове містечко» заплановано будівництво господарчого майданчика з 12 контейнерів для збору відходів, на якому передбачено встановлення 3 контейнерів для роздільного збирання. У Зміївському та Кегичівському районах органам місцевого самоврядування рекомендовано виділити кошти з місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища на придбання контейнерів для роздільного збору відходів», - повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

Екологи наголошують, що користь роздільного збирання сміття виявляється у зменшенні навантаження на полігони твердих побутових відходів, мінімізації антропогенного навантаження на природні ресурси та покращення екологічного стану області.