Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Мінсоцполітики України планує проведення широкомасштабної інформаційної кампанії з питань протидії торгівлі людьми в усіх областях України.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, в регіоні протягом вересня  2016 року було проведено 72 інформаційно-просвітницькі заходи, які направлені на підвищення загального рівня обізнаності населення та формування безпечної моделі поведінки. Зокрема було проведено регіональний "круглий стіл" з питань виявлення, попередження та розслідування злочинів торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій. Також відбувся тренінг на тему: “Ідентифікація та робота з особами, постраждалими від торгівлі людьми”,проведено понад 1,7 тисячі семінарів щодо орієнтації на легальну зайнятість, в яких прийняли участь більше 20 тисяч осіб, серед яких майже третина — молодь у віці до 35 років.

Усього в Харківській області статус осіб, постраждалих від торгівлі людьми встановлено 10 громадянам.

Довідка. 18 жовтня 2007 року з ініціативи Європейського Праламенту був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. Боротьба з торгівлею людьми визначена одним з пріоритетних напрямків роботи Уряду України у сфері захисту прав людини.