Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські підприємства будуть співпрацювати з Іраном у сфері енергетики

Харківські підприємства будуть співпрацювати з Іраном у сфері енергетики

27 вересня Харківську область відвідала делегація компанії TPPH, щоб вивчити можливість участі промислових підприємств регіону в модернізації і будівництві ТЕЦ в Ірані.

Члени делегації ознайомилися з роботою заводів «Турбоатом», «Електроважмаш» і «Котлотурбопром».

Як розповів начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький, домовленості щодо співробітництва між Україною та Іраном у сфері енергетики були досягнуті в рамках роботи профільної міжурядової українсько-іранської комісії.

«Представники компанії TPPH відвідали Харків, щоб ознайомитися з виробничими потужностями наших енергетичних підприємств і сформувати пакет замовлень, пов'язаних з будівництвом ТЕЦ. Планується, що кожне підприємство буде виконувати свій обсяг робіт в рамках комплексного проекту», - розповів Олексій Белоцький.

За словами генерального директора бюро з технічної підтримки компанії TPPH з виробництва теплової електроенергетики Голамреза Мехрдада, Іран раніше мав досвід співпраці з українськими підприємствами, і поїздка до Харкова стала істотним кроком у розвитку цієї співпраці.

«Відвідавши енергетичні підприємства Харкова, ми переконалися в тому, що у них дійсно дуже хороший потенціал. Упевнений, що наша співпраця може принести позитивні результати для обох сторін», - зазначив Голамрез Мехрдада.