Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кращі короваї Великого Слобожанського ярмарку передали військовим та дітям

Кращі короваї Великого Слобожанського ярмарку передали військовим та дітям

Гран-прі конкурсу «Кращий коровай врожаю 2016 року» отримали Дворічанський та Сахновщинський райони.

У заході, що відбувся у рамках Великого Слобожанського ярмарку, взяли участь представники всіх районів і міст області.

Журі оцінювало представлені на конкурсі короваї за декількома критеріями: оригінальність та різноманітність форми, ступінь складності виготовлення, новизна та оригінальність оздоблення, презентація короваю, смакові якості.

За підсумками заходу Гран-прі отримали Дворічанський та Сахновщинський райони, диплом I ступеню – Чугуївський район. 

Усі короваї передано Військово-медичному клінічному центру Північного регіону та Хорошевському геріатричному пансіонату. Найбільший коровай, що був представлений на конкурсі Сахновщинським районом, передано до Обласного дитячого будиноку № 2.

Також у рамках Великого Слобожанського ярмарку пройшов конкурс «Дівоча коса – Слобожанська краса». Переможців обирали, враховуючи креативне заплетення зачіски, загальний образ (зачіска, костюм), привітання Слобожанського ярмарку. Гран-прі отримала Ангєліна Крохмаль з міста Купянськ, 1 місце - Наталя Кисельова (місто Ізюм), Катерина Масельська (Балаклійський район), Наталя Жмурко (Лозівський район).

Крім того, у номінації «За оригінальне створення образу Осені» відзначені: Агата-Кароліна Гладкова (Сахновщинський район), Юлія Черняк (Чугуївський район), Олена Обченко-Свєтлова (місто Чугуїв), Олександра Рибалко (Дворічанський район). 

Також у ході ярмарку був проведений конкурс пересувної композиції «Натюрморт осені», який журі оцінювало за такими критеріями, як наявність художнього прийому у висвітленні теми конкурсу, креативний підхід до розкриття теми, майстерність виготовлення композиції. За підсумками дипломом I ступеню нагороджено Шевченківській район.

Представники районів та міст області змагалися й у конкурсі на кращу експозицію намету «Місто майстрів». Дипломами I ступеню нагороджено: Харківський та Нововодолазький райони та місто Ізюм. 

За підсумками конкурсу «Краща художньо-декоративна експозиція та презентація району (міста)» Гран-прі отримав Зміївський район, дипломом I ступеню нагороджено Золочівський та Куп’янський райони. Учасники намагалися висвітлити традиції, колорит, культурні надбання району (міста), креативний підхід щодо художньо-декоративного оформлення експозиції.

Нагадаємо, на Харківщині 24 та 25 вересня проходив Великий Слобожанський ярмарок, де свою продукцію представили близько 360 торгових підприємств з усіх районів та міст області – загалом майже 2 тисячі товарів вартістю нижче, ніж в середньому по області.